Particuliere verzekeringen

"Risico's horen bij het leven", zegt men. Dat is een feit. Als particulier loopt u diverse risico's en dan bedoelen wij risico's in de financiële sfeer. Belangrijk is om onderscheid te maken in de risico's die u wel of niet zelf kunt dragen. Als u daarover nadenkt, komt u tot de conclusie dat een aantal risico's beter door een verzekering afgedekt kunnen worden. Graag zoeken wij voor u uit welke verzekeringen voor u het beste zijn en geven u een geheel vrijblijvend advies.

Hieronder treft u een aantal verzekeringsvormen aan die voor ieder van belang zijn. De verschillende verzekeringsvormen kunnen afzonderlijk afgesloten worden. Heeft u meerdere verzekeringen nodig, dan is het verstandig deze onder te brengen in een pakketverzekering. De voordelen daarvan zijn overzichtelijkheid, gemak en veelal ook nog een aardige premiekorting.

De verzekeringen die voor particulieren belangrijk zijn:

 • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
 • Inboedelverzekering
 • Woonhuisverzekering
 • Kostbaarheden- en huiselektronicaverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Reis- en annuleringskosten verzekering
 • Studieverzekering
 • Ziektekosten
 • Levensverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Gezin van 3Het kan altijd gebeuren. Je let even niet op en krast met het stuur van je fiets langs het portier van de splinternieuwe auto van de buren. Je zoon, dochter of logé; gooit per ongeluk met een balletje het antieke familieservies bij goede vrienden aan gruzelementen. Of de hond gaat mee op bezoek en zwiept met zijn staart twee glazen rode wij van de salontafel op de fraaie lichte vloerbedekking. Allemaal schade waarvoor U aansprakelijk kunt worden gesteld.

Maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering bent u de mogelijkheid financiële gevolgen van zulke onvoorziene omstandigheden de baas. Deze verzekering kan voor U alleen worden afgesloten maar ook voor uw gehele gezin (inclusief uw huisdieren).

Inboedelverzekering

Of een inboedelverzekering echt verplicht is.Je staat lekker te kokkerellen als ineens de vlam in de pan slaat. Voor het vuur is geblust, is er in je keuken behoorlijk wat schade aangericht. Bij thuiskomst na een vakantie zie je dat er een raam is ingeslagen. De inbreker is er met allerlei waardevolle spullen vandoor. Door aanhoudende regen komt je huis blank te staan. De vloerbedekking en een deel van het meubilair zijn onherstelbaar beschadigd. Al deze schades gaan vaak samen met grote geld bedragen. Een inboedelverzekering beschermt u tegen de, vaak grote financiële gevolgen hiervan. Het is dan van het grootste belang dat u voldoende verzekerd bent. 

Vooral het vaststellen van de verzekerde som is daarbij essentieel. Bent u te laag verzekerd, dan krijgt u maar een gedeeltelijke uitkering. Daarom werken wij met de inboedelwaardemeter. Door middel van deze ingevulde waardemeter stelt u de verzekerde som samen. De polis biedt u dan een garantie tegen onderverzekering. En dat geeft een gerust gevoel. Vul daarom hier on line de inboedelwaardemeter in en controleer uw verzekerde som.

De Huiswaarde verzekeren

Een huis van stenenBrand bij de buren! Je eigen huis komt deels onder het roet te zitten en de verf van de kozijnen is zwaar beschadigd. Of erger uw eigen huis brand uit. De wind neemt in kracht toe: er is zware storm voorspeld. Je ziet grote stukken dakbedekking langswaaien en je herkent ze van de schuur. Je merkt pas dat het dak lekt als er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. Boven komt het behang van de muren en de dakisolatie is al niet meer te reden. Dit is een kleine greep uit de vele onheilen die uw huis kunnen bedreigen.

Om dit kostbare bezit te verzekeren is het, net als bij de inboedelverzekering, van groot belang volledig en voldoende verzekerd te zijn. De herbouwwaarde van het pand is het uitgangspunt. Die herbouwwaarde kunnen wij samen met u bepalen, zodat u bij schade niet onderverzekerd zult zijn. Want ook hier geldt: als u te laag bent verzekerd, krijgt u slecht een gedeeltelijke uitkering. Deze woonhuisverzekering is ook nog eens uit te breiden met een glasdekking, zodat u ook die kosten bij schade niet zelf hoeft te dragen.

Indien u een huurhuis heeft, kunt u de door u aangebrachte woningverbeteringen, bijvoorbeeld een keuken of badkamer, apart verzekeren. Bij schade zal de huiseigenaar deze zaken namelijk niet vergoeden. We spreken in deze situatie over huurdersbelang. Houd er rekening mee dat u dit zelf dient aan te geven.

Kostbaarheden- en huiselektronicaverzekering

De kamer is aan nieuw behang toe. Je haalt de antieke klok voorzichtig van de muur, maar die glipt uit je handen en valt op de piano. Beide zijn behoorlijk gehavend. Eindelijk een internet-aansluiting. Ook de kinderen vinden dat prachtig. In de strijd wie het eerst mag, sneuvelt het beeldscherm. Je wilt een prachtige video-opname maken, maar denkt niet aan het afstapje. De camera klettert op de tegelvloer. Na een vakantie zie je dat er bij je thuis een raam is ingeslagen. De inbreker blijkt onder meer de geërfde sieraden te hebben gevonden. In zulke gevallen biedt een speciale kostbaarheden- en huiselektronicaverzekering uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering

Na jarenlange trouwe dienst legt je werkgever een ontslagbrief op je bureau. Hij gaat bezuinigen. Je bestelt een prachtige bank met bijzettafeltjes. Bij levering ontbreken de tafeltjes en in de bank zit een scheurtje. De leverancier weet niets van de tafeltjes af en het scheurtje zul je zelf wel hebben veroorzaakt. Zonder overleg besluit je buurman een hoge schutting in zijn tuin te plaatsen. Wég zon. Jammer, maar ik heb recht op privacy, roept hij. Soms word je onverwacht voor vervelende juridische problemen gesteld.

Dan biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst. Deze biedt u rechtshulp die zo compleet is als het maar kan. Mocht u denken dat uw recht niet kan worden aangetast, dan moeten wij u helaas uit de dromen helpen d.m.v. het hieronder vermelde overzicht.

De tien meest voorkomende conflicten in Nederland:

 1. Uw medeweggebruikers
 2. Uw werkgever
 3. Uitkeringsinstanties
 4. De gemeente en andere overheidsinstanties
 5. Winkels en leveranciers van goederen en diensten
 6. De buren
 7. De aannemer of loodgieter
 8. De politie
 9. De woningbouwvereniging
 10. Familie

Reis- en annuleringskosten verzekering

Een vliegtuig dat aan het landen isBij het maken van een bergwandeling loop je een zo ernstige enkelblessure op dat er een helikopter aan te pas moet komen om je op te halen. Door ziekte van je reisgenoot moet de vakantie worden afgebroken. Uit de hotelkamer wordt je waardevolle fotoapparatuur gestolen. Tijdens je vakantie in het buitenland word je ziek. De lokale huisarts verwijst je door naar een specialist die je uitgebreid in het ziekenhuis laat onderzoeken. In al deze gevallen is het handig om een reisverzekering te hebben.

Hoewel u natuurlijk elke keer een nieuwe reisverzekering kunt afsluiten, kunt u zich ook met een doorlopende reisverzekering het hele jaar indekken tegen alle mogelijke risico's. Dat is vooral van belang als u vaak op reis gaat. Een dergelijk doorlopende verzekering biedt gemak, zekerheid en voordeel.

Het kan altijd gebeuren dat een reis niet door kan gaan. Bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte of een ongeval. In dergelijke gevallen is een annuleringskosten verzekering van belang. Dankzij deze verzekering kunt u in zo'n geval de verschuldigde reis/boekingssom vergoed krijgen.

Levensverzekering

Een levensverzekering is een ruim begrip. De diverse verzekeringsvormen kunnen dienen als opbouw van een kapitaal bij leven, bijvoorbeeld uw pensioen of om uw nabestaanden 'verzorgd' achter te laten bij overlijden. De partner of het gezin heeft vaak al genoeg aan de emotionele problemen. Vandaar dat de financiële positie na een overlijdensgeval vooraf goed moet worden ingeschat en afgedekt, zodat men daar (voorlopig) geen omkijken naar heeft. Waar de overheid vroeger een belangrijke sociale rol speelde met de Algemene Weduwe en Wezenwet (AWW), heeft zij zich ook hier gedeeltelijk teruggetrokken. De nieuwe Algemene Nabestaanden Wet (ANW) wordt gekenmerkt door vele restricties en beperkingen, terwijl dit soort uitkeringen steeds vaker alleen een basisvoorziening zijn. Voor de noodzakelijke aanvulling dient u zelf te zorgen. Een juiste voorziening is dan ook onontbeerlijk. Het 'financiële plaatje' kunnen wij samen met u opstellen. Zodoende zal u duidelijk worden wat u nog niet of misschien wel te veel heeft geregeld.